Etykiety
- Napoje (2)
- Obiady (33)
- Przepisy podstawowe (7)
- Słodkości (29)
- Specjalne okazje (4)
- Śniadania/kolacje (7)
piątek, 7 czerwca 2013
Ziemniaczane talarki
Składniki:
- ziemniaki
(ilość adekwatna do liczby osób; ok 4 duże ziemniaki na 2 osoby )
- zioła prowansalskie
- papryka słodka i ostra w proszku
- sól
- olej do smażenia
Wykonanie:
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w plasterki o grubości około 0.5 cm. Posypujemy je przyprawami i smażymy na głębokim, rozgrzanym oleju aż staną się rumiane i chrupiące. Przed podaniem możemy je ponownie posolić i posypać dodatkową porcją ziół.
Prosto, szybko i smacznie :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz