środa, 19 czerwca 2013

Wieprzowina w sosie miodowo- musztardowym


Składniki:
- 400 g wieprzowiny (steki lub polędwiczka)
- 2 czubate łyżki miodu
- 3 łyżki musztardy
- 4 wyciśnięte ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- sól, pieprz
- olej

Wykonanie:
Mięso dzielimy na kawałki, oprószamy solą i pieprzem. W misce łączymy musztardę, miód, czosnek, sól, pieprz, paprykę i tymianek. Mięso zalewamy przygotowanym sosem i odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny (zyska idealny smak). Następnie smażymy na rozgrzanej patelni.
Źródło: Na podstawie przepisu z bloga "Eksplozja smaku"

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz