Etykiety
- Napoje (2)
- Obiady (33)
- Przepisy podstawowe (7)
- Słodkości (29)
- Specjalne okazje (4)
- Śniadania/kolacje (7)
piątek, 29 marca 2013
Majonez domowy
Składniki:
- 2 żółtka
- 1 łyżka octu winnego
- 1 łyżeczka musztardy
- 3/4 szklanki oleju roślinnego
- 1/2 łyżeczki cukru
- sól, pieprz
Wykonanie:
Żółtka miksujemy blenderem z cukrem, solą, octem i musztardą. Do powstałej (gęstej i białej) masy dolewamy porcjami olej ( podana ilość na ok 3 porcje), dalej miksując aż do uzyskania pożądanej gęstości. Na koniec doprawiamy pieprzem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz