Składniki:
- 3 szklanki mąki
- 3/4 szklanki cukru pudru
- 1 łyżeczka soli
- 5 żółtek
- 250- 300g margaryny
- 3 krople aromatu waniliowego
Wykonanie:
Na stolnicę wysypujemy mąkę, cukier puder, sól oraz aromat. W środku robimy wgłębienie, wbijamy do niego żółtka. Na koniec dodajemy margarynę. Całość zagniatamy aż powstanie jednolita masa. Wstawiamy do lodówki (przed pieczeniem) lub zamrażamy.
- 3 krople aromatu waniliowego
Wykonanie:
Na stolnicę wysypujemy mąkę, cukier puder, sól oraz aromat. W środku robimy wgłębienie, wbijamy do niego żółtka. Na koniec dodajemy margarynę. Całość zagniatamy aż powstanie jednolita masa. Wstawiamy do lodówki (przed pieczeniem) lub zamrażamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz