Etykiety
- Napoje (2)
- Obiady (33)
- Przepisy podstawowe (7)
- Słodkości (29)
- Specjalne okazje (4)
- Śniadania/kolacje (7)
piątek, 29 marca 2013
Majonez bazyliowy
Składniki:
- 2 żółtka
- 1 łyżka octu winnego
- 1 łyżeczka musztardy
- 3/4 szklanki oleju roślinnego
- 1/2 łyżeczki cukru
- sól, pieprz
- pęczek świeżej bazylii
Wykonanie:
Przygotowujemy majonez według przepisu podstawowego. Na koniec ubijania blenderem dodajemy listki bazylii (około jedną szklankę) i miksujemy aż do uzyskania zielonkawego zabarwienia i rozdrobnienia liści.
Źródło: Majonez bazyliowy- Kwestia smaku.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz