piątek, 25 stycznia 2013

Babeczki z porzeczkami


Składniki:
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 i 1/2 szklanki mąki
  • 1-2 łyżeczki proszku do pieczenia 
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 szklanka mleka
  • 3-4 łyżki oleju
  • 2 jajka
  • porzeczki (białe/czerwone)
Wykonanie:
Standardowo, jak to przy muffinkach/ babeczkach- w jednym naczyniu mieszamy suche składniki, w drugim mokre. Łączymy, dodajemy porzeczki i mieszamy do połączenia składników.
Do foremek na babeczki wkładamy papierowe papilotki, i nakładamy łyżką ciasto. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku (180 stopni) przez około 20 min - aż babeczki ładnie się zarumienią i lekko popękają z wierzchu.
 Smacznego :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz